Aloe Vera – Kendt som ørkenens lilje

13 december 2019 Lykke_Holzmann_Soeby

Aloe vera har været kendt for sine helbredende egenskaber i mindst 6.000 år. I de tidlige dage var planten kendt for at være en ”plante af udødelighed” og blev præsenteret for egyptiske faraoer som en begravelsesgave.

Over tid har grupper fra mange geografiske områder brugt aloe vera, herunder indere, kinesere, mexicanere og amerikanere.

Mennesker har længe kendt til plantens helbredende fordele, og i årenes løb har brugt aloe vera- som også kaldes “ørkenens lilje” – til at hjælpe med at behandle sår, hårtab, hæmorroider og fordøjelsesproblemer.

I disse dage har aloe en hel branche bag sig. Dens saft bruges i kosmetik og produkter til personlig pleje såsom fugtighedscreme, sæbe, barbercreme og solcreme. Det aloe vera produkt, der sandsynligvis lettere kommer til at tænke på, er den lysegrønne gel, der findes på apotekshylder. Du har sandsynligvis brugt det til at lindre ubehag ved en solskoldning.

Aloe vera er også tilgængelig i tillægsform, som siges at give de samme mulige fordele for huden og fordøjelsessystemet som andre versioner af planten.

Hjælper med at behandle mundsår

Mange mennesker har oplevet mundsår eller oral herpes på et tidspunkt i deres liv. De dannes normalt under læben, eller inde i munden og varer i ca. 7-10 dage. Undersøgelser har vist, at Aloe vera-behandling kan fremskynde helingen af ​​mundsår. I en 7-dages undersøgelse af 180 mennesker med tilbagevendende mundsår blev et aloe vera plaster anvendt på området, og reducerede størrelsen af ​​såret.

Det overgik imidlertid ikke den konventionelle sårbehandling, men var stadig effektivt. I en anden undersøgelse accelererede Aloe vera gel ikke kun helingen af ​​mundsår, den reducerede også smerterne i forbindelse med dem

Sænker blodsukkerniveauet

Aloe vera er undertiden blevet brugt som et traditionelt diabetesmiddel. Det siges at øge insulinfølsomheden og hjælpe med at forbedre blodsukkerstyringen. Flere dyre- og humane undersøgelser hos diabetikere af type 2 har faktisk fundet lovende resultater fra indtagelse af Aloe vera-ekstrakt.

Imidlertid var kvaliteten af ​​disse undersøgelser ret dårlig, så det er bestemt for tidligt at anbefale Aloe vera til dette formål, men der er håb forude.

Flere Nyheder

17 januar 2024

Ar efter bumser