Derfor er diamanter så fasinerende

11 maj 2020 Lotte Hindsberg

Diamanter er uden sidestykke den kendteste ædelsten i verden. Også selvom der findes andre, der både er dyrere og mere sjældne. Diamanter er omgivet med romantik, mystisk og blod som ingen anden ædelsten kan sige at de gør og har samtidig så mange forskellige anvendelsmuligheder, at de bruges til vielsesringe til rumskibe. Det er diamantens hårdhed, der gør den så interessant. Både for smykkevirksomheder til industrien. I Danmark kan man blandt andet finde diamantsmykker hos carat smykker.

Diamantens fascinerende historie

Der er ikke mange andre ædelstene, der har så en fascinerende historie som diamanten. Der er historier om diamanter og andre ædelstene, der går årtusinder tilbage, men i nyere tid er det historien om Richard Burton, der købte en 65 carat stor diamant til over en mio. dollars til sin hustru Elisabeth Taylor. En af verdens smukkeste og størreste skuespillerinder. Det var på den tids det største private køb af en diamant. I dag er det mere i historier om bloddiamanter der tager hovedoverskrifterne. Diamanter bliver brugt til at finansere borgerkrige, især i Afrika. Derfor er det også ulovligt at købe og handle med diamanter, der stammer fra områder med borgerkrige. 

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber diamanter?

Der er stor forskel på kvaliteten af diamanter og dermed prisen. Der er 4 forhold der bestemmer kvaliteten og dermed prisen på en diamant. De 4 C’er. Carat, color, clarity and cut. Eller på dansk. vægt, farve, klarhed og slibning. En diamant vurderes ud fra de 4 parameter. Fra hvid til gul. Med hvid som det bedste og dog. Der findes så få rene gule diamanter, at de er i høj kurs. Det samme gælder diamanter i andre farver. De er så sjældne, at der om året kun findes imellem 1-5. Derfor er de så efterspurgte og derfor også dyre og meget efterspurgte.

 

Flere Nyheder