Er der aldersbegrænsning på Invisalign?

05 januar 2021 Camilla Skøtt
Er der aldersbegrænsning på Invisalign?

Drømmer du om et sæt tænder, der er snorlige og smukke at se på, men er du i tvivl om, hvor vidt det er for sent (eller for tidligt) at få rettet tænderne? Læs med her, og bliv lidt klogere på tandretning med Invisalign.

Mange af os drømmer om et smukt, hvidt hollywoodsmil med tænder, der sidder på en helt lige række. Ganske forståeligt for smilet er trods alt noget af det første, vi bemærker. Spørgsmålet er bare, om du har den rette alder til at få rettet tænderne – og også mon du kan bruge de usynlige tandskinner fra Invisalign, eller om du er nødsaget til at bære de knap så kønne togskinner.

For at tage det sidste først; langt de fleste tandstillinger er egnet til den gennemsigtige plastikskinne fra Invisalign, så du kan få rettet tænderne med mindst mulige gener.

Alderen… Den tager vi efter billedet.

Barn, ung, voksen og ældre

Det helt store spørgsmål er naturligvis, om alle – uanset alder – kan få tænderne rettet med Invisalign. Og ja, det kan de faktisk.

Er du barn eller ung under 16 år, kan der være nogle tænder, der ikke er færdigudviklet endnu, men det tager Invisalign Teen højde for. Til gengæld kan det være forbundet med en vis form for egenbetaling at vælge Invisalign som barn under 16 år – du skal nemlig bruge den lokale skoletandpleje for gratis tandlægebesøg (og dermed bøjle). 

Er du mellem 16-18 år, kan du frit vælge, hvilken klinik du ønsker at bruge i forbindelse med tandreguleringen, fx https://yousmileismile.dk/ hvis du gerne vil benytte dig af Invisalign.

Er du over 18 år, skal du desværre betale for tandretningen af egen lomme, og prisen ligger som regel mellem 20.000-45.000 kr. Har du ikke alle pengene på en gang, tilbyder de fleste tandklinikker, at du kan dele regningen op i bidder, så det bliver mere overskueligt.

Flere Nyheder

17 januar 2024

Ar efter bumser