Hvor tit skal man gå til frisør?

10 november 2022 Anders Hansen

editorial

Hvor tit skal man gå til frisør? Det er et godt spørgsmål, som mange danskere lige nu overvejer. For hvis man gerne vil have en flot frisure, der holder i lang tid, så er det vigtigt at finde ud af, hvor ofte man skal komme til frisøren. Der er nemlig forskel på, om man har kort eller langt hår – og det samme gælder for børn. I denne artikel guider vi dig igennem de forskellige muligheder.

Hvis du har kort hår, anbefales det generelt, at du går til frisøren hver 4-6 uge. På den måde kan du holde dit hår skarpt og velplejet. Det afhænger selvfølgelig også af, hvor hurtigt dit hår vokser. Hvis dit hår vokser hurtigt, skal du måske gå oftere.

Hvis du har langt hår, anbefales det generelt, at du går til frisør hver 6-8 uge. På den måde kan du sikre dig, at dit hår forbliver sundt og ikke spalter i spidserne. Igen afhænger det også af, hvor hurtigt dit hår vokser – hvis dit hår vokser hurtigt, skal du måske gå oftere.

Klipning af børns hår er generelt lidt anderledes. Fordi deres hår vokser meget hurtigere end voksnes, skal de normalt gå til frisøren oftere – ca. hver 3-4 uge.

Det er selvfølgelig i sidste ende op til dig, hvor ofte du vil gå til frisøren. Men hvis du ønsker, at dit hår skal se bedst ud, er det vigtigt at finde en balance, der fungerer for dig.

Hvad laver man, mens en frisør klipper ens hår?

frisør

Mange mennesker tror, at det at blive klippet bare handler om at sætte sig i stolen og lade frisøren gøre sit arbejde. Men der er faktisk meget mere end det! For at få det bedst mulige resultat er det vigtigt, at du interagerer med din frisør, mens han/hun arbejder.

Her er et par ting, du kan gøre for at sikre, at du får den bedst mulige klipning:

– Tal med din frisør om, hvilken type stil du går efter. Vis dem billeder, hvis du har nogen. Jo mere specifik du kan være, jo bedre.

– Hvis du ikke er sikker på, hvilken stil du vil have, kan du bede din frisør om forslag. De vil med glæde hjælpe dig.

– Vær opmærksom på, hvad din frisør gør. Hvis du ser, at han/hun gør noget, som du ikke er tilfreds med, så sig det! Det er bedre at sige det før end senere.

– Vær ærlig over for din frisør om dit hår. Hvis det er et stykke tid siden din sidste klipning, så fortæl dem det. På den måde kan de tage hensyn til det og give dig den bedst mulige klipning.

– Slap af! At blive klippet kan være en lidt nervepirrende oplevelse, men prøv at slappe af og nyde det. Jo mere afslappet du er, jo bedre bliver resultatet.

Flere Nyheder