Hvornår går noget af mode igen?

21 november 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nogle modefænomener kommer og ender med at bestå, så de bliver en integreret del af samfundet som noget, vi ikke kan undvære.

Det sker oftest, fordi det viser sig, at den her modedille faktisk er noget, som der opfylder et behov hos folk, som der måske ikke have været hidtil, eller som man ikke viste, hvordan man skulle løse.

Men så kan man sige, at det efter et stykke tid ikke er oppe i tiden længere, og så er det ikke moderne, og her hænger det oftest sammen med, om medierne skriver om det, og hvorvidt de kendte bruger det givne objekt eller fænomen, da de bliver betalt for at bruge det.

Hvis der ingen stor salgsværdi eller aktuel pointe i at omtale det i større omfang eller udbrede det, fordi det måske har slået sig fast, så bevæger dem, der beskæftiger sig med mode, hen til det næste.

image

Moden kommer og går flere gange

Så overlader man det til de mennesker, som der vil tjene stort på det og udforske mulighederne, mens modefolket helst vil se, hvad det næste bliver, og måske kan de være med til at skabe det.

Nogle af disse mennesker skaber moden via de rette kontakter, da man ser til dem, som der har forstand på det og er oppe i tiden, mens andre er dem, som der griber til moden, når den første gang dukker op.

Men man kan også finde mode i noget, som der allerede findes, for det kunne være et sted som Fangels.dk, som der måske tidligere har haft noget moderne liggende, der så blev en del af samfundet.

For ting, der er retro, eller hvor man bare får noget nyt på lageret, kan også gå hen at blive moderne; så selvom man er kommet for at blive og har etableret sig, så kan man sagtens byde på noget, som der er moderne.

Flere Nyheder